Event informatie

Search Strategies Event Amsterdam

DATUM:
29 november 2012

LOCATIE:

Dutch Design Hotel Artemis
Amsterdam

Prijzen

Normaal: € 495,-
Korting: € 395,- 

Korting voor:
- oud bezoekers
- Twinkle Plus abonnees
- Leden Thuiswinkel.org
- Leden IAB

Congres
09.00 - 09.30

Ontvangst

 
09.30

Opening door dagvoorzitter Rupert Parker Brady

 
09.30 - 10.15

Harnessing the full potential of the Bing and Yahoo! audience in Europe

With the Microsoft and Yahoo! Search Alliance, Bing and Yahoo! audiences are been consolidated in a single, global ad platform to offer European search advertisers a competitive search offering. The 78-million-unique-searcher-strong combined marketplace provides both quality audiences and strategic partnerships to efficiently deliver a strong return on investment. This session will allow you to learn more about advertising on Bing and Yahoo! Search in Europe and the Netherlands in particular, will provide an update on the latest enhancements of the enhanced search platform, especially in the fields of local and mobile advertising. Finally it will be your opportunity to learn more about the latest evolution of the Bing search experience.

Door: Sophie Schoder, Microsoft

 
10.15 - 12.30 Workshops ronde 1

Workshop A Optimizing the optimization
 

Door nieuwe technologie is het eenvoudig om een eerste A/B test op te zetten: het structureel en incrementeel verbeteren van de website vereist echter veel meer. Organisatie, proces en een impact strategie zijn noodzakelijke factoren die het conversie optimalisatie programma succesvol maken. Wat hebben we nodig om dit succesvol het rendement van de website te verbeteren? Waar moeten we op letten en wat moeten we vooral niet doen? Met veel praktische voorbeelden en cases laat Janco zien hoe uw optimalisatie proces optimaal kan renderen.

Door: Janco Klijnstra, Traffic4UWorkshop B Onmisbare Google Analytics kennis voor SEA/SEO optimalisatie

In deze workshop worden waardevolle tips voor het meten en verbeteren van SEA/SEO gedemonstreerd. U bent in staat deze tips nog tijdens de workshop toe te passen op uw eigen Google Analytics account. Maxlead behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

 • Multi channel funnels
  • Voorkant – midden – achterkant van de funnel
  • Searchfunnels (van non-branded naar branded keywords
  • Groeperen van zoekwoordthema’s
 • Custom reporting t.b.v. SEA/SEO optimalisatie
 • Custom reporting t.b.v. matched keywords
 • Werken met geavanceerde segmenten

Om deel te nemen aan deze workshop is het aan te raden dat U beschikt over een laptop en een actief Google Analytics account. Indien er voldoende tijd over is aan het einde van de workshop, krijgt U de mogelijkheid om concrete analytics vraagstukken voor te leggen.

Door:
Tom Wentholt en Roy Verkuijlen, Maxlead


 
10.15 - 11.00

Parallelsessie 1

Social Mobile Search is het beste van alle werelden

Ook in Nederland is binnen de online de besteding aan search nog steeds groot. Zeer groot. Actuele updates van zoekmachine Google –zoals de Panda en Penguin- maken social content belangrijk en transformeren een SEO-aanpak steeds meer richting 'social search'.

Daarbij geeft Google tevens af dat het aantal zoekopdrachten via de mobiel explosief stijgt. Smartphone en tablet dus. De Global Digital Advertising Update 2012 geeft af dat  de bestedingen aan search advertising blijven groeien in de VS en Europa. 1 op de 5 betaalde search-clicks zijn straks afkomstig van een tablet of smartphone.
Social Local Mobile stuwt search op een opmerkelijke manier. Concreet behandelt Petersen in 45 minuten en vol interactie en voorbeelden de volgende onderwerpen:

- Google updates en priori social media content
- sociale platformen, mobility en mobile content
- actuele voorbeelden social search
- het belang van social search en contentcuratie
- waarom mobiel ' SEOwise'  social content maakt die scoort
- waarom mobile search de grootste toekomst heeft

Door: Patrick Petersen, bureau AtMost, docent Beeckestijn Business School, bestseller auteur

 
11.00 - 11.30

Pauze (parallelsessies) 

 
11.30 - 12.15

Parallelsessie 2

De échte AdWords uitdagingen bij complexe accounts (+1.000.000 keywords)

Jeffrey Bleijendaal (Ematters BV) geeft inzicht in de gecombineerde inzet van AdWords, Analytics, AdWords Editor en Bidmanagement systemen. Adverteren met miljoenen zoekwoorden en meerdere accounts. Het managen van zulke grote, complexe accounts met budgetten van vele tienduizenden euro's is niet eenvoudig en vergt een intensieve aanpak. Jeffrey geeft zijn inzichten in het managen van dergelijke accounts aan de hand van zijn klanten World Ticket Center en Holidaybreak (Eurocamp, Keycamp en Ecamp). Welke tools gebruikt hij, welke struikelblokken moeten er worden overwonnen en hoe blijft hij tussen de bomen het bos zien? En natuurlijk hoe haal je resultaat.

Door: Jeffrey Bleijendaal, Ematters

 
12.30 - 13.15

Lunch

 
13.15 - 14.00

SEO metrics and data that matter

Axel Landschoof will give you insights about SEO metrics used by Searchmetrics and how to use them. Also you will get to see the latest data about search results in the Netherlands. Data that really maters.

Whilst "search rankings are seen as important to companies in SEO, these metrics are increasingly a distraction for the search engines themselves, who continue to vary and personalise results and consider search metrics in terms of "resource" and "overhead". SEOs are often at loggerheads with the search engines when it comes to metrics and it is not always clear why. Dixon will look at some of the challenges that Search Engine crawlers face and why this affects the metrics that matter to them. In doing so he will highlight why these metrics also matter to SEOs and brands alike.

Door: Dixon Jones, Majestic SEO en Axel Landschoof, Searchmetrics

 
14.00- 16.15 uur Workshops ronde 2

Workshop C Linkbuilding en social media 


Velen kennen het belang van links voor een hogere positie in onbetaalde
zoekresultaten. Maar welk effect hebben retweets, likes, Google+ en andere
social media vermeldingen? Wat heb je aan een methode om snel hoog te scoren als  deze plaats beperkt houdbaar is? Deze workshop behandelt naast belangrijke
methoden om reguliere links te verkrijgen ook het strategisch inzetten van
social media en hypes. Zo blijf je de concurrentie stappen voor.

Enkele behandelde punten:
De ideale link
 • Een krachtig en natuurlijk linkprofiel
 • Het perfect timen van je linkopbouw
 • Social media links en vermeldingen
 • Het inschatten van positieverbetering
 • Het verkrijgen van links
 • Succesvolle linkbuilding strategieën

Voor wie is de workshop bedoeld:

Ben je al enige tijd actief met het promoten van een website en zijn jullie
niet veel verder gekomen dan het aanmelden van de site bij startpagina's, dan is
dit de volgende stap op het gebied van SEO. Zeker in zwaarder beconcurreerde
branches is de kennisvoorsprong uit deze workshop onmisbaar. 

Door: Peter van der Graaf, Search Specialist


Workshop D Geavanceerde SEA optimalisatie


Hoe verbeter je de performance van een bestaand account? Tijdens deze Workshop gaat Wouter Veenboer op technieken die hij heeft gebruikt om de effectiviteit van campagnes sterk te verbeteren. Aan bod komen onder andere:

 • Verbeteren van de accountstructuur
 • Het in kaart brengen van de doeltreffenheid op basis van meerdere KPI’s
 • Nuttige en actiegerichte  analyses in Google Analytics
 • De wisselwerking met SEO
 • Analyseren van concurrentie
 • Het opzetten en succesvol uitvoeren interessante campagne experimenten
 • Optimaliseren van advertenties en experimenteren met sitelinks
 • Nieuw: remarketing optimaliseren met Google Analytics


Door
: Wouter Veenboer, Netprofiler

 
14.00 - 14.45

Parallelsessie 3 Site Conversion Clinic

Laat je site analyseren door de experts en leer van de tips die zij geven voor beter en meer bezoek op je website. Tijdens de sessie is interactie belangrijk en is het mogelijk om je site ter plaatse te laten beoordelen.

Door: Roy Huiskes, Sander Tamaela, Ramon Eijkmans
 
14.45 - 15.15

Pauze (Parallelsessies)

 
15.15 - 16.00

Parallelsessie 4 Vinden en gevonden worden in de B2B markt. Hoe wordt u gevonden door de bedrijven waar u zaken mee wilt doen?

Google en Linkedin zijn bekende zoekmachines voor het vinden van individuele items en zakelijke professionals. Maar welke zoekmachines en platformen zijn geschikt voor de B2B Commercieel directeur of marketeer? Hoe vindt u de juiste prospects? De bedrijven die echt aansluiten op uw behoefte? En hoe wordt u gevonden door de bedrijven die relevant zijn voor u. Mark behandelt twee praktijkcases voor het vinden en gevonden worden in de B2B markt. In de eerste case bespreekt hij de mogelijkheden en kansen van het gebruik van een revolutionaire zoekmachine die alle mogelijkheden van het web koppelt aan de grootste bedrijvendatabase. En de tweede case bespreekt Markt hoe een bedrijvennetwerk voordeel kan opleveren om beter gevonden te worden door andere B2B bedrijven.

Door:  Mark Beekman, Graydon

 
16.15 - 16.45

Uitreiking van de Speld, de zoekmachinemarketing award

 


 
16.45 - 17.15

De bedankpagina; niet het eindpunt van succes!

Succes wordt in het digitale landschap vaak gemeten aan het aantal conversies of het bereiken van een bedankpagina. Maar is dit wel een juiste definitie van succes? Betekent dit niet simpelweg, dat het alleen aantal conversies is toegenomen? Hoe kunt u, door het toevoegen van additionele datastromen aan uw web analytics data, tot betere inzichten en uiteindelijk tot betere besluitvorming komen? In de sessie ‘ De bedankpagina; niet het eindpunt van succes!’ worden hiervoor praktische handvaten gegeven.

Door: Martijn Beijk, Comscore

Succes wordt in het digitale landschap vaak gemeten aan het aantal conversies of het bereiken van een bedankpagina. Maar is dit wel een juiste definitie van succes? Betekent dit niet simpelweg, dat het alleen aantal conversies is toegenomen? Hoe kunt u, door het toevoegen van additionele datastromen aan uw web analytics data, tot betere inzichten en uiteindelijk tot betere besluitvorming komen? In de sessie ‘ De bedankpagina; niet het eindpunt van succes!’ worden hiervoor praktische handvaten gegeven.
 
17.15 - 18.15 uur

Feestelijke borrel